Hos Luxe Foto sletter vi aldri bilder

Men vær rask, fra 1. februar 2020 vil jeg innføre gebyr på bilder som er over 1 år gammel

Fotograf eventyret mitt startet i september 2011 og har per i dag tatt vare på alle bilder som er blitt tatt siden den gangen (da firmaet het Fotograf André). Som medlem i NFF er vi pålagt å ha et bildearkiv fra de siste 5 årene med backup, og den biten har vi fulgt til punkt og prikke. Men hva med de bildene som er over 5 år? Der har jeg tatt en sjanse og ikke backet opp bildene, men heldigvis har det ikke skjedd noe med dem hittil! Dette har jeg tenkt å gjøre noe med!

Jeg har nå bestemt å ta en backup lokalt og på en online sky, her er det snakk over en halv million bilder som skal backes opp! En slik back up er en stor investering, men det er verdt det!

Hvorfor tar du vare på så mange bilder?

Fordi disse bildene er en del av historien til mine kunder, fordi de fortjener ikke å forsvinne. Det kan være mange årsaker til at mine kunder mister bildene sine (brann, oversvømmelse, harddisk problemer, osv). Du kan også være så uheldig å miste bildene dine!  Skillsmisse kan også være en årsak til at den andre parten vil også kjøpe forstørrelser av bilder som er blitt tatt av barna. Da er det greit at du som kunde vet at jeg tar vare på de viktigste øyeblikkene dine!

Hva har dette å si for meg som kunde?

Som kunde vet du at du kan alltid få kjøpt forstørrelser, men pga en slik investering så kommer jeg til å innføre et gebyr dersom du vil noen gang kjøpe forstørrelser av bildene dine (det være et lite bilde i 14x18 cm eller et stort bilde i 50x70 cm). Disse gebyrene dekker kjøp og fornying av backup harddisker og vedlikehold av en slik investering.

Hva koster det å kjøpe bilder?

Jeg tar i utgangspunkt fra når du som kunde hadde din første visningstime eller fikk tilsendt online galleri.

- Bilder som er under 1 år - ordinær pris (15% rabatt hvis du bestiller innen 6. desember 2019)

- Bilder som er over 1 år fra visningstimen - Gebyr 600 kroner

- Bilder som er over 5 år fra visningstimen - Gebyr 1.000 kroner

Er det ikke litt frekk å føre inn en slik gebyr?

Jeg vil ikke kall det direkte frekk, 95% av kundene mine kjøper forstørrelsene sine på visningstimen eller innen første året bildene er blitt tatt. Noen velger å vente av diverse årsaker og det er helt greit, men som et lite firma som er avhengig av å selge bilder for å kunne leve av dette yrket, er det også viktig å legge litt press på våre kunder. Jeg kan ikke selge et bilde av en konfirmant til noen andre foreldre slik en sporstbutikk kan selge et par sko til hvem som helst.

Må jeg betale noe nå?

Nei, det må du ikke, du får verken regning eller ingenting, men dette gebyret vil kun gjelde når du skal etter bestille bilder som er 1. år gammelt og vil bli lagt inn i bestillingen din.

Når trer dette gebyret i kraft?

Den trer i kraft fra 1. Februar 2020, så du har god tid til å forstørre til redusert pris!

Hvor finner jeg prislisten til forstørrelser?

Jeg legger ved prisliste av ordinær priser på forstørrelser lenger ned i denne siden (Wall Art)

Hvordan kan jeg bestille?

Du kan stikke innom studioet mitt på Averøyveien 24 på Averøy (Knutepunktet - tidligere ABC Senter) helst etter avtale da det hender jeg kan være opptatt med fotografering, du kan sende meg en SMS eller ringe meg på 92279426, du kan også sende meg en e-post til andre@luxefoto.no. Du kan også sende meg en PM på messenger siden til Luxe Foto på Facebook.
Untitled photo
Powered by SmugMug Owner Log In